Laddningsföretaget Revolt växlar upp med tunga investerare

Revolt levererar lösningar för elbilsladdning till företag och fastighetsägare. Med tunga investerarna Peter Clemedtson, fd styrelseordförande i PWC, och Hans Ståhl, fd VD på börsnoterade NCAB Group, växlar bolaget upp för att även erbjuda solpaneler och batterilagring.

Behovet av grön omställning skapar ett stort efterfrågetryck på enkla lösningar för elbilsladdning. Att möta den efterfrågan är Revolts ursprungliga affärsidé. Sedan starten tidigare i år har bolaget slutit flera strategiska kundkontrakt. Erbjudandet är en helhetslösning från projektering, installation samt med efterföljande service & support inklusive en betallösning så att kunderna slipper administration med debitering för laddningen.

“Det finns ett enormt sug på marknaden. Idag finns det 370.000 elbilar men bara 16.500 laddare och till 2030 behöver antalet laddare öka minst 20 gånger”.

Det säger Kim Quarnström, styrelseledamot i Revolt. Tillsammans med entreprenören Nicklas Fredlund startade han Revolt för att bidra till den gröna omställningen och hjälpa företag och fastighetsägare att snabbare ställa om till en elektrifierad bilflotta.

Utvidgar med solpaneler och lagring
På marknaden finns även ett stort intresse för förnybara energilösningar. Därför kommer Revolt att använda kapitaltillskottet för att utvidga verksamheten med ett helhetserbjudande för solpaneler och batterilagring.

 “Just nu är vi igång med att anställa både säljare och 10-15 egna montörer. Det är en nyckelfaktor för att snabbt kunna leverera på en hungrig marknad. De stigande elpriserna i kombination med en ökad klimatmedvetenhet har skapat ett stort intresse för solpaneler och tillhörande lagringslösningar. Vi vill helt enkelt ta bort en flaskhals på den marknaden” säger Kim Quarnström.

Om investerarna
Peter Clemedtson, fd vd och styrelseordförande på PWC blir styrelseordförande i Revolt. Hans Ståhl som tagit NCAB från 200 miljoner till 2 miljarder i omsättning, blir styrelseledamot i Revolt.

Om Revolt
Revolt hjälper företag, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar att snabbare ställa om till en elektrifierad bilflotta med en helhetslösning där allt ingår från planering till installation och support.

Lämna ett svar

Contact us

Fyll i formuläret nedan eller ring oss så kontaktar vi dig. Vi strävar efter att återkomma inom 24 timmar på vardagar.